Autentyczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, treściwe i nie jest kosztowne. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską degustują rzadsze potrawy takie jak canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku cechom: jak wiele składników naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są również mniej popularne włoskie potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz dania z wielu miejsc Włoch. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy naturalny smak Włoch.
Włoska kuchnia jest łatwa, co nie zmienia faktu, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wino z Włoch
Jakakolwiek restauracja włoska, która pretenduje do bycia ekskluzywnym punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie może zapominać trunków. Kolacja w charakterze włoskim z całą pewnością powinien obejmować również wino. Odrobina czerwonego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji kanon. włoskie jedzenie Kraków Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie vin santo, lombardyjskie franciacorta oraz noto z Sycylii. Włoska restauracja – o ile naprawdę ma być postrzegana jako faktycznie włoska, musi posiadać szeroki wachlarz win.
Klasyczna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez wahania warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przyrządzić nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film